Recura Revalidatie (Zaandam)

Als business unit manager Care & Cure:

  • Voedingsconcept voor de revalidanten ontwikkeld en opgezet.
  • Restaurant voor revalidanten en bezoekers ontwikkeld en opgezet
  • Projectmanagement gevoerd voor implementatie van alle onderdelen van het voedingsconcept en het restaurant.
  • Opzetten en organiseren van de integrale bedrijfsvoering.
  • Na implementatie eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Opdrachtgever en zijn visie

Recura is onderdeel van Evean. Evean biedt zorg en ondersteuning in een groot deel van Noord-Holland, te weten in de kop van Noord-Holland, Zaanstreek/Waterland en Amsterdam. Recura Revalidatie is een samenwerking tussen Evean en Zaans Medisch Centrum en levert kortdurende revalidatiezorg voor ouderen. Medische- en revalidatie expertise van ZMC en Evean komen bij Recura samen.  De visie en ambitie van Recura revalidatie is het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg en behandeling met een focus op een hoge mate van welbevinden van haar gasten. Met deze ambitie wil Recura (h)erkend worden als toonaangevend in de revalidatiezorg in Nederland. Om deze ambitie te realiseren heeft Recura een aantal speerpunten benoemd op het gebied van excellente zorg en behandeling maar ook op het gebied van gastvrijheid in het totale voedingsconcept.

Conceptueel

Revalidanten in het revalidatiehotel krijgen dagelijks een ontbijt, lunch en avond maaltijd (2 keuzes), geserveerd vanuit het restaurant. Tussendoor wordt een eiwit en –energierijke aanbod uitgeserveerd. Voor revalidanten die niet in het restaurant kunnen eten is erroomservice.

Operationeel

De warme maaltijden en het aanbod tussendoor worden bijna volledig zelf bereid in de open keuken op locatie. Deze open keuken ligt in het restaurant waar zowel revalidanten, bezoekers als de (zorg) medewerkers van Recura revalidatie welkom zijn.

HRM

We hebben een nieuw team geworven, aangenomen, samengesteld en opgebouwd. Een team van acht medewerkers, bestaande uit Horeca-manager, kok en gastvrouwen. De ontwikkeling van de team was gericht op kennismaken met elkaar, samenwerken met en voor elkaar, samenwerken met verpleging en scholen op inhoudelijke kennis en vaardigheden.

Bouw en inrichting

Vanuit de opdrachtgever zijn alle ruimtes die ten dienste staan van het voedingsconcept casco opgeleverd. Ik heb er, in samenwerking met de bouworganisatie, horeca- en keukeninrichter en inhoudelijk (bouw)deskundige van de F&B dienstverlener, voor gezorgd dat het gastvrijheidsconcept op functioneel gebied en entourage goed vertaald is in het programma van eisen/ bestek en ook gerealiseerd is.