Aanpak
Kostenefficiënte service met een trotse glimlach
Een succesvolle en kostenefficiënte transitie naar een nieuw voedingsconcept verloopt stap voor stap in samenwerking met betrokken inhoudsdeskundigen op het gebied van, bijvoorbeeld: voeding, diëtetiek, zorg, facilitair, logistiek, kwaliteit, management, huisvesting, bouw & techniek, HRM, marketing, financiën, ict. Mensen zijn immers de dragers en smaakmakers van ieder concept. Zij lopen straks met een trotse glimlach voorop (en achter de schermen) om uw tijdelijke gasten of bewoners een smakelijke dag te bezorgen.


Samen optrekken en de puzzel leggen is echt de sleutel. Daarom verbind ik vanuit visie de strategie met de operatie, intern met extern, steeds op maat naar uw vraag. Ik vervul een of meer rollen die daarbij passen: visie- en conceptontwikkelaar, projectmanager, interimmanager, organisatieadviseur, inspirator en opleider/trainer. Ook de expertise van mijn uitgebreide netwerk zet ik graag in om de afgesproken doelen te halen.
Vijf-gangen menu
Met veel plezier presenteer ik hier een vijf-gangenmenu voor een succesvolle transitie naar de beste voeding en gastvrijheid in de zorg (care en cure). Dit menu bevat het meest voedzame uit al mijn ervaring . De kracht van deze aanpak zit in de continue afstemming van processen, middelen en vermogens van mensen. Ik serveer een aantal van de onderdelen desgewenst apart, maar veel liever in combinatie met elkaar. Ze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Mise en place
De voorbereiding: Scan – nulmeting
Een kok begint nooit zomaar met koken voor zijn gasten. Daar gaat een gedegen voorbereiding aan vooraf; de mise en place, in mijn aanpak de nulmeting (scan). Veranderen begint namelijk met inzicht in de huidige dienstverlening in eten, drinken, gastvrijheid en de bedrijfsvoering daar omheen. We luisteren en vragen door.
- Wat vinden uw patiënten, cliënten, revalidanten, bewoners en andere gasten ervan? We analyseren bestaande enquetes of zetten nieuwe uit, gebruiken fotoassociatie, 360 graden feedback en mystery guests om een onafhankelijk en compleet beeld te krijgen.
- Met welk ideeën, wensen en bezwaren lopen interne professionals rond? Een diepte-interview met de juiste vragen levert behalve waardevolle informatie ook direct draagvlak op voor het vervolgtraject.
Amuse
Visieontwikkeling
Niemand twijfelt er meer aan: goede voeding en gastvrijheid dragen positief bij aan de gezondheid, het welzijn en herstel van mensen in alle leeftijden. Maar waarom wil uw organisatie nu precíes met voeding en gastvrijheid aan de slag en wat wilt u er mee bereiken? Is er nog geen visie op voeding en gastvrijheid, dan gaan we daarover met een afvaardiging van interne stakeholders in gesprek. Waar droomt u van? Waar wilt u voor gaan en over een aantal jaren staan? De gezamenlijke visie houdt iedereen op koers en is een toetsingskader voor keuzes en besluiten onderweg.
Voorgerecht
Voedingsconcept
Tussengerecht
Plan van aanpak – projectplanning
Hoofdgerecht
Realisatie
Nagerecht
Nazorg