Bernhoven (Uden)
Als manager Foodcare:
- Voedingsconcept voor patiënten ontwikkeld.
- Restaurant voor medewerkers, brasserie, banqueting service opgezet.
- Projectmanagement gevoerd voor implementatie van alle onderdelen van het voedingsconcept en de horeca-outlets.
- Opzetten en organiseren van de integrale bedrijfsvoering.
- Na implementatie eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Opdrachtgever en zijn visie
Bernhoven is een eigentijds algemeen ziekenhuis in Uden waar veiligheid en kwaliteit voorop staan. Bernhoven streeft ernaar het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn. In de visie van Bernhoven levert eten en drinken een bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van mensen, de kwaliteit van zorg en het onderscheidend vermogen van ziekenhuis Bernhoven. De dienstverlening eten & drinken in ziekenhuis Bernhoven kent de volgende speerpunten; lekker, gezond en gevarieerd, keuzevrijheid en flexibiliteit, juiste prijsstelling, passende sfeer en ambiance, gastvrijheid, herkenbaarheid en duurzaamheid.
Conceptueel
Operationeel
Elke verpleegafdeling (4) heeft een satellietkeuken, een counter en een lounge. Warme maaltijden worden in de satellietkeuken op de verpleegafdeling geregenereerd met dag- en koelverse convenience componenten. Uitgeserveerd middels een onderscheidende presentatie, zoals het toepassen hotelcloche, wisselend servies, garneringen, communicatiemiddelen zoals placemats. Broodmaaltijden voor het ontbijt en middag- of avondlunch, worden met buffetwagens a la carte uitgeserveerd aan bed.
HRM
ICT
Het voedingsconcept voor de patiënten wordt ondersteunt door een ICT-oplossing, ontwikkeld en operationeel gemaakt door een partner van de betrokken F&B dienstverlener in samenspraak met opdrachtgever. De ICT- oplossing ondersteunt een optimale en veilige voedsellogistiek en geeft de patiënt (nog) meer regie. Mijn rol was om ook dit niet te onderschatte puzzelstuk op zijn juiste plaats te leggen en aan te laten sluiten binnen het totale concept en de integrale bedrijfsvoering.