Amphia ziekenhuis (Breda)

Als business unit manager Care & Cure:

  • Projectmanagement gevoerd voor implementatie van commercieel restaurant en espressobar met geïntegreerde winkel.
  • Opzetten en organiseren van de integrale bedrijfsvoering.
  • Na implementatie eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Opdrachtgever en zijn visie

De ambitie van het Amphia ziekenhuis is dat het binnen het Amphia draait om mensen en hun gezondheid waarbij iedereen recht heeft op uitstekende zorg, service en aandacht. Alle stakeholders binnen Amphia zowel patiënten, bezoekers, mantelzorgers als eigen (zorg) professionals zijn hier onderdeel van. In het verlengde daarvan staat eten, drinken en gastvrijheid centraal en heeft Amphia met haar gedachtegoed ‘Stad in Beweging’ een gastvrije omgeving gecreëerd waar alle doelgroepen zich thuis voelen.

Conceptueel en operationeel

Van ziekenhuis naar Horeca. De commerciële horecavoorzieningen sluiten aan bij het gedachtegoed van Amphia waarbij ontmoeten, verblijven en beleven centraal staan. De totale entourage en gastvrijheidsbeleving zijn belangrijke pijlers. Het belevingsconcept ‘Stad in Beweging’ en de visie ‘Samen Gezonder’ zijn samengebracht in een culinair en vooral gastvrij aanbod vanuit de twee horeca outlets. Het restaurant is een plek om te ontsnappen aan de drukte en even te ontspannen. Het is sfeervol ingericht met een moderne look & feel, herkenbare elementen zoals di­verse zitjes waar mensen zowel formeel als infor­meel kunnen samenkomen . Daarnaast wordt optimaal ingespeeld op vers beleving, transparantie, ongedwongenheid, keuzevrijheid en snelheid. Presentatie vanuit de open front-cooking keuken, op de counters en eilanden en de gekozen routing langs de producten, maakt de be­leving compleet. Met deze beleving krijgen de be­zoekers het gevoel dat zij een horecazaak bezoeken en niet in een ziekenhuis zitten.

HRM

Een nieuw team geworven, aangenomen, samengesteld en opgebouwd. Een team van dertig medewerkers, bestaande uit F&B manager, chef-kok, kok, gastvrouwen, barista’s en keukenmedewerkers. De ontwikkeling van het team was gericht op kennismaken met elkaar, samenwerken met en voor elkaar en scholen op inhoudelijke kennis en vaardigheden.

Bouw en inrichting

Vanuit de opdrachtgever zijn alle ruimtes die ten dienste staan van het voedingsconcept, inclusief horeca-outlets, casco opgeleverd. Ik heb er, in samenwerking met de bouworganisatie, horeca- en keukeninrichter en inhoudelijk (bouw)deskundige van de F&B dienstverlener, voor gezorgd dat het gastvrijheidsconcept op functioneel gebied en entourage goed vertaal is in het programma van eisen/ bestek en ook gerealiseerd is.