Zusters van Liefde (Tilburg)

Als business unit manager Care & Cure:

  • Maaltijdenconcept voor bewoners ontwikkeld en opgezet.
  • Projectmanagement gevoerd voor implementatie van alle onderdelen van het maaltijdenconcept inclusief.
  • Opzetten en organiseren van de integrale bedrijfsvoering.
  • Na implementatie eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Opdrachtgever en zijn visie

De congregatie “Zusters van Liefde” is een internationale organisatie. De Nederlandse zusters hebben zich tot ver in de 20ste eeuw ingezet voor onderwijs, ziekenzorg, bejaardenzorg, maatschappelijk werk en pastorale zorg. In Nederland en ver daarbuiten. De Nederlandse zusters zijn nu met pensioen. Zij wonen in het klooster en ontvangen zorg. Een belangrijk onderdeel in het geven van die zorg is het eten en drinken. De opdrachtgever hecht veel waarde aan gastvrijheid en een kwalitatief goede maaltijdvoorziening diebijdraagt aan het welzijn van de bewoner.

Conceptueel

Het ontbijt en lunch wordt op afdelingsniveau middels boodschappenservice rechtstreeks beleverd. De warme maaltijden en het tussentijdse aanbod met een “negatieve keuze”. Heeft een bewoner een voorkeur voor een andere maaltijd of een ander gerecht dan het menu van de chef, dan kan de bewoner kiezen uit meerdere alternatieven.

Operationeel

De warme maaltijden en het aanbod tussendoor worden deels geregenereerd en deels zelf bereid en geassembleerd in een kleine centrale satelliet keuken. Zowel op persoonsniveau als in dekschalen worden de maaltijdcomponenten warm geportioneerd en naar de verschillende huiskamers en bewoner kamers gebracht.

HRM

We hebben een nieuw team geworven, aangenomen, samengesteld en opgebouwd. Een team van acht medewerkers, bestaande uit Horeca-manager, kok en gastvrouwen. De ontwikkeling van het team was gericht op kennismaken met elkaar, samenwerken met en voor elkaar, samenwerken met verpleging en scholen op inhoudelijke kennis en vaardigheden.

Bouw en inrichting

Op basis van het maaltijdenconcept is een functioneel programma van eisen opgesteld. Vervolgens is samen met opdrachtgever gekeken op welke plek in de bestaande bouw/situatie de satelietkeuken het beste geplaatst kon worden. De verpleegafdelingen/huiskamers zijn daarbij, op verzoek van opdrachtgever, zoveel mogelijk ontzien. In samenwerking met de aannemer van opdrachtgever, de horeca- en keukeninrichter, gezorgd voor een functionele vertaling van de visie en het concept in het programma van eisen/ bestek en als zo een zeer efficiënte en compacte satellietkeuken gerealiseerd.