Pantein, locatie Castella (Cuijk, NB)

Als manager Food Care & Cure:

  • Visie op voeding in co-creatie met opdrachtgever ontwikkeld.
  • Voedingsconcept voor bewoners ontwikkeld.
  • Commercieel à la carte restaurant opgezet.
  • Projectmanagement gevoerd voor implementatie van alle onderdelen van het voedingsconcept en het commerciële a la carte restaurant.
  • Opzetten en organiseren van de integrale bedrijfsvoering.
  • Na implementatie eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Opdrachtgever en zijn visie

Pantein bestaat uit het Maasziekenhuis , Thuiszorg Pantein en  Zorgcentra Pantein. Pantein biedt maatwerk aan iedereen met een vraag op het gebied van gezondheid, wonen, welzijn en zorg. Dit kan alleen als mensen kunnen kiezen uit een goed en veelzijdig aanbod. Zo ook op het gebied van eten en drinken. Met de doelstelling “lekker en gezond eten & drinken” wil Pantein dat mensenkunnen genieten van lekker en gezond eten & drinken, ongeacht waar de mensen wonen of welke gezondheidsbeperking er bestaat.

Conceptueel

De bewoners zijn, afhankelijk van hun gezondheid(sbeperking), vrij om te eten op de eigen kamer, in de huiskamer, de PG afdeling of in de centrale ontmoetingsruimte. Het ontbijt en lunch wordt middels boodschappenservice op afdelingsniveau rechtstreeks beleverd, of kopen bewoners zelf in het winkeltje op locatie of nuttigen zij in de centrale ontmoetingsruimte. De warme maaltijden en tussentijdse verstrekkingen met een “negatieve keuze. Heeft een bewoner een voorkeur voor een andere maaltijd of een ander gerecht dan het menu van de chef, dan kan de bewoner kiezen uit meerdere alternatieven.  Daarnaast is er een commercieel à la carte restaurant met een eigentijdse lunch- en dinerkaart.

Operationeel

De warme maaltijden en het aanbod tussendoor worden bijna volledig zelf bereid in en vanuit de à la carte keuken van het commerciële à la carte restaurant. Zowel op persoonsniveau als in dekschalen worden de maaltijdcomponenten warm geportioneerd en naar de verschillende huiskamers en bewoner kamers gebracht of uitgeserveerd aan tafel in de centrale ontmoetingsruimte. De PG-afdelingen koken zelf, met ondersteuning van het horecateam op locatie. Dit o.a. bij het verzorgen van specialistische (doelgroepen)voeding.

HRM

We hebben een nieuw team geworven, aangenomen, samengesteld en opgebouwd. Een team van twintig medewerkers, bestaande uit F&B manager, chefkok,kok, gastvrouwen en keukenmedewerkers. De ontwikkeling van het team was gericht op kennismaken met elkaar, samenwerken met en voor elkaar, samenwerken met verpleging en scholen op inhoudelijke kennis en vaardigheden.

Bouw en inrichting

Vanuit de opdrachtgever zijn alle ruimtes die ten dienste staan van het voedingsconcept casco opgeleverd. Ik heb er, in samenwerking met de bouworganisatie, horeca- en keukeninrichter en inhoudelijk (bouw)deskundige van de F&B dienstverlener, voor gezorgd dat het gastvrijheidsconcept op functioneel gebied en entourage goed vertaald is in het programma van eisen/ bestek en ook gerealiseerd is.